Bindmiddelen

Leerdoelen

De leerling omschrijft verschillende bindtechnieken.

De leerling kiest de bindtechniek passend bij het gerecht

OPdracht Wat is binden 

Gebruik voor het beantwoorden van de opdracht tekstbron 2.6 van Edu4all.

 

Zet de onderstaande woorden op de goede plaats in de tekst. (Download de opdracht)

 

Zetmeel – saus – kleurstof – helder – consistentie – grof - vla

 

Binden doe je om een gerecht dikker te maken.

Hiervoor kun je een bindmiddel gebruiken

Een voorbeeld van een bindmiddel is …………………….

Bindmiddelen kun je indelen in bindmiddelen die …………………… en die blind binden

Je kunt bindmiddelen ook verdelen in bindmiddelen die …………….. of fijn zijn.

Soms voeg je aan bindmiddelen een ………………………… of smaakstof toe.

De dikte van een gerecht heet ook wel de ………………………………….

Toetjes (= nagerechten) zijn vaak gebonden.

Afhankelijk van de dikte heet zo’n zoet nagerecht ………………….. of pudding.

Bij hartige gerechten heet het soep, ……….., ragout of deksaus.

 

In Welk gerecht wordt welk bindmiddel gebruikt?

Download het tabel 

Noteer achter ieder bindmiddel een gerecht waarbij het bindmiddel gebruikt kan worden 

Opdracht Bindmiddel
Word – 19,2 KB 324 downloads

Maak jouw eigen website met JouwWeb