Herken en voorkom bedorven eten
leerdoelen
De leerling herkent bedorven voedsel.
De leerling omschrijft hoe het bederf van voedingsmiddelen tegengegaan of voorkomen kan worden
Hoe herken je bedorven eten?
Vragen beantwoorden hoe herken je bedorven eten
1. Hoe kun je zelf controleer of een product nog houdbaarheid is?
...............................................................................................................................................................
2. Welke verandering zie je op een bedorven product?
...............................................................................................................................................................
3. Waarom worden er soms micro-organismen aan een product toegevoegd?
...............................................................................................................................................................
4. Hoe noem je het proces waarbij een product met micro-organismen verandert.
................................................................................................................................................................
5. Waarom word je van de ene micro-organismen ziek en van de ander niet.
...............................................................................................................................................................
Video veilig omgaan met eten
Woordweb 5x veilig eten
Maak een woordweb over 5x veilig eten.
Download het woordweb
Noteer de 5 situatie en leg in eigen woorden uit wat je kan doen om de veiligheid te waarborgen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb