Bindmiddelen
Leerdoelen
De leerling omschrijft verschillende bindtechnieken.
De leerling kiest de bindtechniek passend bij het gerecht
OPdracht Wat is binden
Gebruik voor het beantwoorden van de opdracht tekstbron 2.6 van Edu4all.
Zet de onderstaande woorden op de goede plaats in de tekst. (Download de opdracht)
Zetmeel – saus – kleurstof – helder – consistentie – grof - vla
Binden doe je om een gerecht dikker te maken.
Hiervoor kun je een bindmiddel gebruiken
Een voorbeeld van een bindmiddel is …………………….
Bindmiddelen kun je indelen in bindmiddelen die …………………… en die blind binden
Je kunt bindmiddelen ook verdelen in bindmiddelen die …………….. of fijn zijn.
Soms voeg je aan bindmiddelen een ………………………… of smaakstof toe.
De dikte van een gerecht heet ook wel de ………………………………….
Toetjes (= nagerechten) zijn vaak gebonden.
Afhankelijk van de dikte heet zo’n zoet nagerecht ………………….. of pudding.
Bij hartige gerechten heet het soep, ……….., ragout of deksaus.
In Welk gerecht wordt welk bindmiddel gebruikt?
Download het tabel
Noteer achter ieder bindmiddel een gerecht waarbij het bindmiddel gebruikt kan worden
Maak jouw eigen website met JouwWeb