HACCP

Leerdoelen 

De leerling beschrijft de regels en voorschriften van de HACCP

De leerling herkent vaktermen voor het bewaren van voedingsmiddel (fifo, tht, tgt, additieven en  conserveren)

HACCP regels 

Vragen beantwoorden over de HACCP en producten bewaren 

Gebruik voor het beantwoorden van de vragen tekstbron 2.22 van Edu4all.

 

1. Wat houdt HACCP in? 

………………………………………………………………………………………………… 

…………………………………………………………………………………………………. 

 

2. Wie controleert of bedrijven zich houden aan de HACCP? 

…………………………………………………………………………………………………. 

 

3. Bedenk 4 oorzaken waardoor voedsel niet meer geschikt is om te eten 

………………………………………………………………………………………………… 

…………………………………………………………………………………………………. 

………………………………………………………………………………………………… 

…………………………………………………………………………………………………. 

 

4Geef 4 voorbeelden van kritische controlepunten 

………………………………………………………………………………………………… 

…………………………………………………………………………………………………. 

………………………………………………………………………………………………… 

…………………………………………………………………………………………………. 

 

Gebruik voor het beantwoorden van de vragen tekstbron 2.24 van Edu4all.

 

5.Wat betekent THT? Geef een voorbeeld van een product waarop THT staat. 

………………………………………………………………………………………………… 

…………………………………………………………………………………………………. 

 

6.Wat betekent TGT? Geef een voorbeeld van een product waarop TGT staat. 

……………………………………………………………………………………………… 

…………………………………………………………………………………………………. 

 

Gebruik voor het beantwoorden van de vragen tekstbron 2.25 van Edu4all.

 

7. Wat is de goede temperatuur van: 

Voorraad magazijn ...........℃

Koelkast ................℃

Diepvries .................℃

 

8. Wat is de koudste plek in de koelkast? 

………………………………………………………………………………………………. 

 

9. Welke levensmiddelen moet je daar bewaren? 

………………………………………………………………………………………………… 

 

10.Hoe lang mag je restjes bewaren nadat je ze hebt bereid? 

………………………………………………………………………………………………….. 

 

11.Waarom moet je het eten afgedekt of in bakjes met deksel bewaren? 

 …………………………………………………………………………………………… 

…………………………………………………………………………………………………. 

 

12.Waarom moet je rauw en gare levensmiddelen gescheiden bewaren? 

………………………………………………………………………………………………… 

…………………………………………………………………………………………………. 

 

13. Op welke plek in de koelkast bewaar je de producten?

 

 

 

 

 

 

 

Zet de nummers op de juiste plek 

 

1.kaas

2. restje stamppot

3. vlees

4. groente

5. melk

6. sauzen

7. aardbeien

8. vis

9. brood

10. vleeswaren

11. pot augurken

12 kuipje halvarine

13. pakje roomboter